Arrangement

Kulturkveld med Einar Lunde

Kulturkveld med Einar Lunde

tir 25. april - tir 25. april

Torvikbukt, Møre og Romsdal
Torvikbukt,  6639 Torvikbukt Map

Tema: «Fra undertrykkelse og konflikt til forsoning og tilgivelse – et møte med Nelson Mandela og Desmond Tutu»
Vi starter med kaffe klokka 1630. Så blir det et par runder med åresalg før Einar Lunde starter sin forestilling ca klokka 1800.
Det blir gratis adgang.
Om foredraget:
Han tok alle på senga. Både sine egne og hele verden. Ingen trodde sine egne ører. Her hadde Nelson Mandela, verdens mest berømte fange, sittet i fengsel i 27 år, var blitt fratatt nesten hele sitt voksne liv. Nå var han nettopp sluppet satt fri. Nå var hevnens time kommet. Vi skriver søndag 11.februar 1990.
Sør-Afrikas ungdom sto rustet til tennene for å ta igjen for 350 år med undertrykkelse og fra-røving av menneskeverd og menneskerettigheter. Nå skulle det hvite herrefolket knekkes en gang for alle.
Så roper sjefen deres, Nelson Mandela, ikke på hevn, men på forsoning og tilgivelse. Det var et sjokk uten like.
Men det var ikke gjort i en håndvending. Mandela og hans budskap møtte enorm motstand. I mange år. Det var ingen selvfølge at dette skulle ende godt. Tvert imot. Og den kampen ble lang og vanskelig.

Einar Lunde har ikke bare presentert nyheter i Dagsrevyen i 40 år. Han har også vært NRKs Afrika-korrespondent og er den norske journalisten som var mest inne i Sør-Afrika under kampen mot Apartheid, hvitt overherredømme.
Velkommen til å være med Einar på den eventyrlige ferden fra undertrykkelse rasediskriminering og konflikt til forsoning, tilgivelse og demokrati.
Etter «forestillingen» blir det anledning til spørsmål og samtale. Dessuten har du mulighet til å kjøpe Einar tidløse opplevelsesbøker «Paradisveien» og «Safari» med rabatt og med hyggelig hilsen i.
... See MoreSee Less

Jubilanthelg Høgtun

Jubilanthelg Høgtun

fre 23. juni - søn 25. juni

Torvikbukt, Møre og Romsdal
Torvikbukt,  6639 Torvikbukt Map

Denne helga er alle som har gått på Høgtun 2011-12, 06-07, 96-97, 86-87, 76-77 osv velkommen til Høgtun. Vi har prøvd å sende brosjyre i posten til flest mulig, men om du ikke har fått er du fortsatt hjertelig velkommen. Både elever og personale de aktuelle år er velkomne.
Last ned brosjyre: www.hogtun.no/wp-content/uploads/2017/04/jubliantbrosjyre-2017.pdf
Send påmelding intranett.hogtun.no/index.php?side=elevlag-jubilantpaamelding
... See MoreSee Less