Kombiner volleyball og friluftsliv

Digger du volleyball, enten det er i hall, eller på sand? På denne linja kombinerer du mye volleyballspilling med friluftsliv, sammen med andre som deler den samme interessen.

Denne linja er en av de få folkehøyskolelinjene som kombinerer volleyball med friluftsliv, og målet er at du får oppleve frilufts- og idrettsglede samtidig som du utvikler volleyball- ferdighetene dine. I tillegg får du oppleve eventyrlig og klimavennlig interrail- tur til Barcelona!

Varierte treningsaktiviteter

Det er fint om du har noe erfaring med volleyball fra før, og det kan være en fordel at du har litt «ballfølelse» for å få mest mulig framgang og mestring i løpet av året – men det er ikke et krav, og vi tilpasser treningene etter ditt nivå.

For å bli god i volleyball må man jobbe mye med å utvikle ballfølelsen, og trene variert og allsidig for å unngå skader. Derfor spiller vi i tillegg til volleyball også en rekke andre ballsporter og idretter, og har fokus på basistrening. 

I løpet av året får du oppleve:

 • Volleyball
 • Beachvolleyball
 • Basistrening
 • Fjellturer til blant annet Romsdalseggen
 • Interrail med destinasjon Barcelona

I tillegg får du prøve:

 • En rekke andre ballaktiviteter
 • Frisbee ultimate og frisbeegolf
 • Via ferrata
 • Klatring inne

I tillegg til mange andre mindre aktiviteter. Det er bare å glede seg!

Hovedlinja på Høgtun går over tre dager. I tillegg kan du velge valgfag for de resterende to dagene. Les mer om valgfag her.

Mix-lag og fleksibel timeplan

På denne linja går du i klasse med både jenter og gutter, og vi vil mest sannsynlig spille og trene en del med mix-lag og mix-høyde. Med fleksibel timeplan står vi fritt til å utnytte de fineste dagene til beachvolleyball og turopplevelser, mens vi gjerne trener inne når været er kaldt og surt. Vi vil også ha samarbeid med noen av de andre linjene, og ha felles styrketrening og turopplegg når det passer sånn.

Turneringer og treningskamper

Det å spille kamper er en viktig del av volleyball, og det er en fin måte å se an progresjonen sin i løpet av året – både som enkeltindivid og som lag. Vi vil derfor delta i turneringer og spille treningskamper mot andre skoler, i tillegg til at vi har flere interne turneringer på skolen, både på sand og i hall. Dersom du ikke får nok av volleyball på linjetimene, har du i tillegg mulighet til å velge volleyball som valgfag. Da kan du få volleyball på timeplanen omtrent hver eneste dag!

Fjellturer og lokal «backpacking»

Høgtun er plassert i et av Nordvestlandets mest naturskjønne områder, med kort vei til både fjord og fjell og mange spennende turdestinasjoner. Vi benytter oss av dette og drar mye til fjells på overnattingsturer og kortreist «backpacking» i fjellet. Attraktive turmål som Romsdalseggen, Innerdalen og Trollheimen ligger like i nærheten, og er områder du vil stifte nært kjennskap til i løpet av året.

Klassetur: Interrail i Barcelona

I april drar vi våren i møte, og reiser sørover i Europa. Vi putter volleyballen i ryggsekken, setter oss på toget, og drar på backpacker-tur i Europa med interrail- billett i lommen. Reiseruta og stoppesteder planlegger vi sammen, men beachvolleyball på strendene i Barcelona er et garantert punkt på programmet.

Skiuke på Oppdal

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi på leirstedet IMI-Stølen som har gode fasiliteter for overnatting og sosialt samvær. Her blir det mye skiglede, lek og hyttekos!

Vi har med oss dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i alpint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt. Veldig mange lærer å stå telemark for første gang disse dagene.

Fasiliteter

Skolen har flotte idrettsfasiliteter som legger til rette for mye volleyballspilling. Vi har stor gymsal, idrettshall, 3 treningsrom og hele 3 sandvolleyballbaner. Som nevnt er Høgtun plassert i naturskjønne områder, og like utenfor skoleporten finner du spektakulære fjell og fjorder som innbyr til friluftsliv og utendørs trening.

Utstyr

Skolen har det meste av utstyr man trenger for å drive med volleyball, men du trenger

 • Treningstøy for både ute- og innendørsbruk.

I tillegg vil du ha stor nytte av

 • Fjellstøvler, turtøy og skallbekledning 

Linjelærer: Idar Remmereit

Idar er utdannet faglærer i kroppsøving fra Norges Idrettshøgskole. Han er leken, smidig og nysgjerrig, og har stor sans for uhøytidelige konkurranser, spill og quiz. Selv om Idar er stor tilhenger av fysisk aktivitet, klarer han ikke å motstå sjokolade, kaffe og kaker.  Idar er fotballfan, og det beste han vet er å se kamper med Molde Fotballklubb.

 +47 91 31 95 17         [email protected]

Linjepris

24.000,– Inkluderer alt opplegg på linja, inkludert studietur til Barcelona.

For å få en total oversikt over hva året på Høgtun vil koste, kan du bruke priskalkulatoren.